Hekwerk zelf plaatsen

Hekwerken worden zowel gebruikt door particulieren als door bedrijven. Er zijn verschillende soorten hekwerken en diverse functies waarvoor deze gebruikt kan worden. De meest voorkomende redenen om te kiezen voor hekwerken zijn het opvrolijken van een tuin, voor de beveiliging, of het afbakenen van eigen terrein. Daarnaast is er ook hekwerk verkrijgbaar voor bijvoorbeeld uw balkon. Hekwerk laat u plaatsen of u gaat zelf aan de slag. Om hekwerk te plaatsen volgt u een stappenplan, zodat u zeker weet dat u het goed doet en u er jaren van kunt genieten. Ziet u het niet zitten om zelf aan de slag te gaan, of heeft u twee linkerhanden, dan schakelt u gemakkelijk een vakman in via Bijlsma Hekwerk.

Stappenplan hekwerk plaatsen

Voordat u begint met het zelf plaatsen van het hekwerk, zoekt u uiteraard een mooie variant uit en zorgt u ervoor dat u alle benodigde materialen in huis heeft. Denk aan paaltjes, touw, een waterpas, beton en natuurlijk het hekwerk zelf. Nu kunt u aan de slag met het zelf plaatsen van het hekwerk.

Stap 1

Bepaal waar het hek moet komen en sla op de uiteinden de paaltjes in de grond. Tussen de paaltjes spant u het touw en zorg ervoor dat deze waterpas is. De afstand tussen de grond en het touw is ongeveer vijf centimeter. Bekijk waar elke paal moet komen en zorg voor een duidelijke markering op deze plek.

Stap 2

Nu plaatst u de palen. Graaf of boor waar de palen moeten komen en zorg voor een gat rond de vijftig centimeter diep. Stort hier beton in, ongeveer tien centimeter, en plaats de paal. Zorg ervoor dat waar het hek moet beginnen op de paal, op dezelfde hoogte ligt als het touw dat u heeft gespannen. Stort nu rondom de paal nog meer beton en stamp dit goed aan. Zorg ervoor dat de paal goed staat.

Stap 3

Vervolgens plaatst u het hek. Monteer het hekwerk tussen de palen en zorg voor aarde of zand om de gaten in de tuin, bijvoorbeeld bij de palen, te dichten. Nu staat het hekwerk en kunt u er jaren van genieten!

Zelf plaatsen of vakman inschakelen

Het plaatsen van hekwerken is een klus die u zelf kunt doen. Als u handig bent en op bijvoorbeeld een zomerse dag zin heeft om aan de slag te gaan, is de klus in principe in een dag geklaard, afhankelijk van de hoeveelheid hekwerken u moet plaatsen. Bent u niet erg handig of heeft u geen zin om zelf aan de slag te gaan, dan schakelt u gemakkelijk een vakman in. Niet alleen met het installeren van de hekwerken helpt een vakman u, hij geeft u ook advies over de verschillende soorten hekwerken en hij geeft u tips over het plaatsen ervan. Zorg dus voor een goed advies van een vakman en een goed stappenplan als u zelf aan de slag gaat.