Geen last van optrekkende kou met vloerisolatie

Heeft u last van kou die door de vloeren omhoog trekt waardoor de vloer onaangenaam koud aanvoelt, dan is vloerisolatie een oplossing. In plaats van de hele vloer te vervangen voor een nieuwe, is het isoleren van de kruipruimte een snellere en betaalbare optie. Een kruipruimte isoleren is een klus die u zelf kan doen en relatief eenvoudig is. De kosten die u maakt, zijn alleen de materiaalkosten.

Inspecteer de ruimte

Als uw huis een kruipruimte heeft, vindt u deze via een luik of u maakt zelf een luik als deze er nog niet inzit. Belangrijk voor u gaat isoleren, is controleren dat de kruipruimte bereikbaar is. Het fijnste is een ruimte hoger is dan 50 centimeter, zodat u liggend of kruipend kan werken. Het kan zijn dat de ruimte kleiner is, kijk dan of het mogelijk is om uw werk te doen. Vanwege de beperkte ruimte is het goed om u zelf af te vragen of u bestand bent tegen kleine ruimtes. Draag naast handschoenen en lange mouwen ook een mondkapje ter bescherming. Na het isoleren spoelt u de huid met lauw water zonder zeep om irritatie van de huid tegen te gaan.

Kies het materiaal

Voor het isoleren van een kruipruimte wordt vaak glaswol gebruikt. Let bij de aanschaf op de isolatiewaarde van het materiaal dat wordt aangeven met Rd. Deze moet minstent 3,3 of hoger zijn en 5 als u vloerverwarming heeft. Lees hierbij goed de instructie die bij het materiaal zit. Hier staat namelijk op of u rekening moet houden met een boven- en onderzijde voor het juiste gebruik. Vervolgens begint u eerst met het afdekken van leidingdoorvoeren en cv-leidingen met glaswol, maar absoluut niet de warmwaterleiding. De glaswolplaten bevestigt u daarna tegen de onderzijde van de vloer erboven. Hiermee voorkomt u dat er kou via de vloer omhoog trekt. Vergeet niet om het luik ook mee te pakken.

Voorkom vochtschade

Voor de bodem van de kruipruimte kunt u PE-folie gebruiken wanneer er geen water op de vloer ligt. Dit is een dampscherm die vocht uit de bodem tegenhoudt. Als er wel water ligt moet u onder het folie luchtkussenfolie gebruiken. U kunt ook EPS Chips gebruiken bijvoorbeeld wanneer er wel plassen liggen, deze blijven dan drijven maar beschermen minder goed. Het is belangrijk om na het isoleren de kruipruimte regelmatig te luchten om te voorkomen dat het isolatiemateriaal vochtig wordt.

Kooy isolatie

Bent u benieuwd naar de prijzen van vloerisolatie? Bekijk dan de website van Kooy isolatie eens. Via www.kooyisolatie.nl komt u direct in contact met isolatiespecialisten bij u uit de buurt. Zo is die vloerisolatie klus snel geklaard!